خواص میوه گارسینیا کامبوجیا برای لاغری و نحوه استفاده از آن

خواص میوه گارسینیا کامبوجیا برای لاغری
خواص میوه گارسینیا کامبوجیا برای لاغری

گارسینیا کامبوجیا چیست؟

گارسینیا کامبوجیا که در ایران به نام کامبوجا هم شناخته می شود یک میوه گرمسیری کوچک شبیه کدو تنبل به رنگ سبز، زرد کم رنگ یا قرمز است که بومی هند و جنوب شرقی آسیا بوده و به دلیل مقادیر بالای هیدورکسی تریک اسید (HCA) که دارد باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید میوه گارسینیا کامبوجیا و طریقه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

1. لاغری و کاهش وزن

برخی مطالعات نشان داده اند که گارسینیا کامبوجیا به دلیل مقادیر بالای هیدروکسی تریک اسید که دارد باعث عدم فعالیت آنزیم آدنوزین تری فسفات سیترات لیاز می شود که به تشکیل سلول های چربی در بدن کمک می کند.

همچنین هیدروکسی تریک اسید می تواند از تشکیل سلول های چربی ناشی از کالری بالای دریافتی بدن جلوگیری کرده و آن ها را به گلیکوژن تبدیل کند که برای ساخت عضلات ضروری می باشد.

برخی تحقیقات نشان می دهند که کامبوجیا به افزایش متابولیسم و بهبود سوخت و ساز بدن کمک می کند. همچنین گفته می شود که این میوه شگفت انگیز باعث کاهش چربی شکم می شود.

با این حال مطالعات در سال 2011 نشان داده که کاهش وزن بسیار ناچیز و تنها در حدود 1 کیلوگرم در طول 12 هفته دوره درمان می باشد.

2. کاهش اشتها

مطالعات نشان می دهد که هیدروکسی تریک اسید موجود در کامبوجیا با افزایش تولید هورمون سروتونین به کاهش اشتها کمک کرده و ممکن است با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.

3. استرس و افسردگی

مقادیر بالای هیدروکسی تریک اسید به کاهش هورمون های استرس (کورتیزول) کمک کرده و با افزایش میزان سروتونین خون به بهبود خلق و خو و درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک می کند.

4. کلسترول خون

برخی مطالعات نشان داده اند که گارسینیا کامبوجیا می تواند به کاهش چربی خون (کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون) کمک کند.

کامبوجیا باعث افزایش کلسترول خون خون و کاهش کلسترول بد خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سکته قلبی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

5. دیابت و قند خون

بعضی از شواهد وجود دارد که نشان می دهد گارسینیا کامبوجیا به بدن کمک می کند تا متابولیسم گلوکز را بهبود بخشد، بهتر به انسولین پاسخ دهد و به این ترتیب باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

با وجود این فواید متخصصان توصیه می کنند که افراد دیابتی بهتر است از کامبوجیا استفاده نکنند چون هم با دارو های کاهش دهنده ی خون تداخل ایجاد می کند و هم ممکن است قند خون را به شدت کاهش داده و باعث هیپوگلیسمی شود.

عوارض و مضرات گارسینیا کامبوجیا

مسمومیت

گارسینیا کامبوجیا ممکن است باعث مسمومیت کبد شود. همچنین زیاده روی در مصرف کامبوجیا باعث ضعف، خستگی، بثورات پوستی، کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن، خشکی دهان، سردرد، حالت تهوع و اسهال خوهد شد.

تداخل دارویی

گارسینیا کامبوجیا ممکن است با دارو های آسم و آلرژی، دارو های کاهش دهنده قند خون، مکمل های آهن، مسکن ها، دارو های ضد افسردگی، استاتین و وارفارین تداخل دارویی داشته باشد.

دوران بارداری و شیردهی

هنوز اطلاعاتی از اثر گارسینیا کامبوجیا بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل توصیه می شود که زنان در دوران بارداری و به هیچ وجه از مکمل های کامبوجا استفاده نکنند.

طبع گارسینیا کامبوجیا

گارسینیا کامبوجیا سرشار از کلسیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، فسفر، روی و هیدروکسی تریک اسید است.

گارسینیا کامبوجیا (به انگلیسی : Garcinia cambogia) و با نام علمی (Garcinia gummi-gutta) میوه ای بومی کشور های اندونزی، هند، سریلانکا و مالزی است که مزه ای بسیار ترش دارد و به همین دلیل به صورت تازه استفاده نمی شود اما در آشپزی کاربرد زیادی دارد.

طریقه مصرف گارسینیا کامبوجیا

امروزه پودر و قرص های لاغری گارسینیا کامبوجیا به بازار عرضه می شوند که حاوی 20 تا 60 درصد عصاره پوست این میوه هستند.

میوه گارسینیا کامبوجیا را خشک کرده و به عنوان ادویه در طبخ انواع غذا استفاده می کنند.

میزان مصرف گارسینیا کامبوجیا

با مشورت پزشک متخصص

قرص های کامبوجیایی را خریداری کنید که حاوی 50 تا 60 درصد هیدروکسی تریک اسید هستند.

متخصصان توصیه می کنند که برای لاغری و کاهش وزن به مدت 12 هفته روزانه حدود 250 تا 1000 میلی گرم مکمل کامبوجا را سه بار در روز و 1 ساعت قبل از هر وعده ی غذایی مصرف کنید. تحقیقات نشان داده که مصرف دوز های بالاتر تاثیر بیشتری بر روند کاهش وزن افراد ندارد.

ارزش غذایی گارسینیا کامبوجیا (100 گرم)

  • کالری : 73
  • چربی : 0.5 گرم
  • کربوهیدرات : 1.9 گرم
  • پروتئین : 0.4 گرم
  • فیبر : 1.8 گرم

منابع : draxeorganicfacts