لیست 37 ماده غذایی ممنوع در سبک زندگی وگن

سبک زندگی وگن
سبک زندگی وگن

در رژیم غذایی و سبک زندگی که افراد وگن از آن پیروی می کنند تا حد امکان از استثمار و ستم به حیوانات اجتناب می شود و این افراد به دلایل مختلف از جمله نگرانی های اخلاقی، سلامتی یا زیست محیطی به این سبک زندگی گرایش پیدا کرده اند.

فارغ از دلایل شخصی افراد وگن همه ما می دانیم که در رژیم غذایی وگن به طور کلی از مصرف هرگونه فراورده های حیوانی اجتناب می شود و این اساس وگن است.

اما اگر به لیست خوراکی های ممنوع وگن نگاهی بیندازید در کمال تعجب خواهید دید این فهرست تنها به فراورده های حیوانی محدود نمی شود، بلکه برخی مواد به ظاهر وگن نیز در آن فهرست شده اند که برای سلامتی بدن مضر بوده و باید از مصرف آن ها خودداری شود.

خانم های یزدی کلیک کنن

در این مطلب قصد داریم به معرفی 37 خوراکی و ماده غذایی ممنوع در رژیم غذایی وگن بپردازیم. با کوکا همراه باشید.

گروه اول: مواد غذایی حیوانی

همانطور که قبلا اشاره کردیم وگن ها از مصرف هرگونه مواد غذایی به دست آمده از حیوانات اجتناب می کنند از جمله:

1. گوشت: شامل گوشت گاو، گوسفند، خوک، گوساله، اسب، اندام های حیوانات، حیوانات وحشی و غیره

2. مرغ: شامل گوشت مرغ، بوقلمون، غاز، اردک، بلدرچین و غیره

3. ماهی و حیوانات دریایی: شامل انواع ماهی، ماهی کولی، میگو، ماهی مرکب، حلزون، کالماری، صدف، خرچنگ، سس ماهی و غیره

4. لبنیات: شامل شیر، ماست، پنیر، کره، خامه، بستنی و غیره

5. تخم حیوانات: شامل تخم مرغ، بلدرچین، شترمرغ، ماهی و غیره

6. فراورده های زنبور عسل: شامل عسل، گرده گل، ژله رویال (شاه انگبین) و غیره

گروه دوم: عناصر تشکیل دهنده یا افزودنی های حیوانی

بسیاری از مواد غذایی حاوی عناصر تشکیل دهنده حیوانی هستند که بیشتر مردم از آن اطلاع ندارند. بنابراین افراد وگن باید قبل از مصرف هرگونه ماده غذایی ابتدا برچسب آن را با دقت چک کرده و از مصرف مواد غذایی حاوی مواد زیر اجتناب کنند:

7. افزودنی های خاص: چند نوع افزودنی مواد غذایی هستند که از فراورده های حیوانی استخراج می شوند از جمله E 120، E 322، E 422، E 471، E 542، E 631، E 901، E 904

8. کوشینیل یا کارمین: از پودر حشرات فلسی کوشینیل در ساخت ماده کارمین استفاده می شود. کارمین ماده طبیعی است که برای تولید رنگ قرمز و افزودنی های قرمز کننده در بسیاری از محصولات غذایی به کار می رود

9. ژلاتین: این ماده غلظت دهنده از پوست، استخوان ها و بافت های همبند گاو و خوک به دست می آید

10. آیزین گلاس: ژلاتینی است که از مثانه ماهی استخراج و برای شفاف سازی نوشابه و ماء الشعیر از آن استفاده می شود

11. طعم دهنده های طبیعی: در تولید برخی از این افزودنی ها از محصولات حیوانی استفاده می شود، به عنوان نمونه کاسترئوم نوعی طعم دهنده است که از ترشحات غدد مقعدی سگ آبی به دست می آید

12. اسیدهای چرب امگا 3: بسیاری از محصولات غنی شده با امگا 3 وگن محسوب نمی شوند زیرا امگا 3 اغلب از ماهی به دست می آید اگرچه امگا 3 استخراج شده از جلبک ها جایگزین وگن این محصولات می باشد

13. شلاک یا لاک صدفی: ماده ای است که از حشره قرمز دانه هندی ماده ترشح می شود و گاهی از آن برای پوشش براق روی آب نبات، میوه ها و محصولات تازه استفاده می شود

14. ویتامین D3: ویتامین D3 اغلب از روغن ماهی یا لانولین موجود در غدد چربی پشم گوسفند به دست می آید اگرچه ویتامین D2 و D3 به دست آمده از گلسنگ جایگزین گیاهی آن محسوب می شود.

15. مواد لبنی: آب پنیر، کازئین (نوعی پروتئین مخصوص شیر) و لاکتوز همگی از لبنیات به دست می آیند

گروه سوم: مواد غذایی که گاهی و نه همیشه حاوی افزودنی های حیوانی هستند

بعضی خوراکی ها هستند که انتظار داریم صددرصد گیاهی و وگن باشند اما گاهی یک یا چند ماده افزودنی حیوانی نیز به آن ها اضافه می شود، به همین دلیل افراد وگن باید هنگام مصرف این مواد غذایی احتیاط کنند. از جمله:

16. محصولات نانی: بعضی محصولات نانوایی مانند نان شیرینی و نان ها حاوی اسید آمینه ال سیستئین هستند که اغلب از پر مرغ به دست آمده و به عنوان نرم کننده در نانوایی ها استفاده می شود

17. آبجو و مشروب: بعضی کارخانجات مشروب سازی از آلبومین سفید تخم مرغ، ژلاتین یا کازئین در ساخت آبجو یا مشروب استفاده کرده یا برای شفاف کردن محصولات خود آیزین گلاس به آن اضافه می کنند

18. سس سالاد سزار: برخی انواع سس سزار از خمیر ماهی کولی به عنوان یکی از عناصر تشکیل دهنده خود استفاده می کنند

19. آب نبات: بعضی آب نبات ها و آدامس ها حاوی ژلاتین هستند یا با ماده قرمز رنگ کارمین پوشیده شده اند که از حشره کوشینیل به دست می آید

20. سیب زمینی سرخ کرده: گاهی برای درست کردن سیب زمینی سرخ کرده از روغن های حیوانی استفاده می شود

21. سس تاپناد زیتون: بسیاری از انواع تاپناد زیتون حاوی ماهی کولی هستند

22. غذاهای به شدت سرخ شده: خمیری که برای سرخ کردن مواد غذایی و ترد شدن آن ها استفاده می شود گاهی حاوی تخم مرغ است

23. پستو (نوعی سس ایتالیایی): بسیاری انواع پستو آماده حاوی پنیر پارمسان هستند

24. فراورده های لوبیا: اغلب محصولات لوبیا پخته حاوی ژامبون هستند

25. خامه های غیر لبنی: اکثر این نوع محصولات غیر لبنی دارای پروتئین کازئین هستند که از شیر به دست می آید

26. ماکارونی: برخی انواع ماکارونی حاوی تخم مرغ است

27. چیپس سیب زمینی: برخی چیپس های سیب زمینی با پودر پنیری طعم دار شده یا حاوی مواد لبنی همچون کازئین، آب پنیر یا آنزیم های حیوانی هستند

28. شکر فراوری شده: شرکت های مواد غذایی گاهی شکر را با زغال استخوانی یا کاربن طبیعی روشن می کنند که از استخوان گاو به دست می آید، شکر ارگانیک جایگزین گیاهی این نوع شکرهای فراوری شده می باشد

29. بادام زمینی بوداده: گاهی از ژلاتین به منظور خوش طعم و نمکی کردن بادام زمینی بوداده استفاده می شود

30. برخی شکلات های تلخ: انواع شکلات تیره یا تلخ معمولا وگن هستند اما در تولید برخی از آن ها از محصولات حیوانی همچون آب پنیر، چربی شیر، * جامدات شیری، کره روشن (نوعی چربی شیر) یا پودر شیر بدون چربی استفاده می شود

31. بعضی میوه ها و سبزیجات: سطح روی بعضی میوه و سبزیجات تازه با ماده ای پوشانده می شوند که از نفت یا نخل و در برخی موارد از موم زنبور عسل یا لاک صدفی به دست آمده است

32. سس ورستر شایر: بسیاری انواع این سس حاوی ماهی کولی هستند

* جامدات شیری به پودر خشکی گفته می شود که پس از جدا شدن کامل آب از شیر باقی می ماند.

گروه چهارم: مواد غذایی وگن مضر

یک ماده غذایی تنها به این دلیل که وگن است سالم و مغذی محسوب نمی شود بلکه افراد وگن برای حفظ سلامتی خود باید از مصرف برخی غذاهای گیاهی به شدت فراوری شده نیز اجتناب کنند، از جمله:

33. هله هوله های وگن: بستنی، آب نبات، کوکی، چیپس و سس های وگن حاوی مقادیر زیادی شکر و چربی افزودنی بوده و فاقد هرگونه ویتامین، مواد معدنی و سایر ترکیبات گیاهی مفید می باشند

34. شیرین کننده های وگن: شهدها، شربت آگوا، شربت خرما و شربت افرا سرشار از شکرهای افزودنی هستند و مصرف بیش از حد آن ها خطر ابتلا به بیماری های قلبی، و چاقی را افزایش می دهد

35. گوشت و پنیر شبیه سازی شده: این خوراکی های فراوری شده معمولا حاوی مقادیر زیادی افزودنی هستند و سطح ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن ها بسیار کمتر از مواد غذایی فراوری نشده و سرشار از پروتئین مانند لوبیاها، عدس، نخود فرنگی، آجیل ها و دانه ها می باشد

36. بعضی شیرهای غیر لبنی: شیرهای غیر لبنی شیرین شده نیز دارای مقادیر زیادی شکر افزودنی هستند، توصیه می شود حتما آن ها را با انواع شیرین نشده جایگزین کنید

37. پروتئین بارهای وگن: اغلب این پروتئین ها علاوه بر شکر فراوری شده موجود در آن ها، معمولا حاوی یک نوع جدا شده ای از پروتئین نیز می باشند که فاقد مواد مغذی گیاهی می باشد

منبع: healthline