فوت و فن های درست کردن چای سیاه خوشمزه در منزل

طرز تهیه چای سیاه
طرز تهیه چای سیاه

چای سیاه پس از آب پرمصرف ترین نوشیدنی جهان است که از اکسیداسیون کامل برگ های گیاه چای تهیه می شود و به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد برای سلامتی بدن مفید می باشد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با فوت و فن های دم کردن چای سیاه در منزل و بهترین زمان مصرف آن بیشتر آشنا شوید.

برگ های چای سیاه

به عنوان یک قاعده کلی، برای 177 میلی لیتر آب (1 لیوان بزرگ) از 2 تا 3 گرم برگ های چای سیاه (1 قاشق چای خوری) استفاده می شود.

توجه داشته باشید که برگ های چای سیاه اندازه های متفاوتی دارند، اگر چای سیاه دارای برگ های بزرگتر است، توصیه می شود که 1 تا 2 قاشق غذا خوری چای سیاه استفاده کنید.

دمای آب برای چای سیاه

همانند چای سفید، چای سبز و چای اولانگ، برای تهیه چای سیاه هم بهتر است از آب چشمه یا آب فیلتر شده استفاده کنید چون طعم چای را مطلوب تر می کند.

دمای آب برای درست کردن چای سیاه بهتر است بین 88 تا 100 درجه سانتیگراد باشد. اگر دمای آب کم باشد، ممکن است چای سیاه طعم و مزه ی مطلوبی پیدا نکند و اگر دمای آب بیش از حد بالا باشد، چای مزه ی تلخی پیدا می کند.

چای سیاه چند دقیقه باید دم بکشد؟

به عنوان یک قاعده کلی، چای سیاه باید 3 تا 5 دقیقه دم بکشد. اگر می خواهید چای طعم قوی تری پیدا کند توصیه می کنیم که از برگ های بیشتری برای تهیه ی آن استفاده کنید و زمان دم کشیدن را بیشتر نکنید چون مزه ی آن تلخ می شود.

چگونه چای را دم کنیم؟

مواد لازم

  • آب سرد – 177 میلی لیتر
  • 1 قاشق چای خوری برگ های چای سیاه
  • قوری شیشه ای یا چینی برای دم کردن چای
  • کتری برای داغ کردن آب
  • فیلتر یا صافی

مراحل تهیه چای سیاه

1. آب را گرم کنید : آب سرد را درون یک کتری بریزید و بگذارید تا دمای 88 درجه سانتیگراد گرم شود.

2. چای سیاه را درون قوری بریزید : 2 تا 3 گرم (1 قاشق چای خوری) از برگ های چای سیاه را درون قوری بریزید.

چای سیاه را درون قوری بریزید؟
چای سیاه را درون قوری بریزید؟

3. آب داغ را به قوری اضافه کنید : آب داغ را مستقیما و به آرامی بر روی برگ های چای سیاه بریزید.

آب داغ را روی چای بریزید
آب داغ را روی چای بریزید

4. درب قوری را بگذارید تا دم بکشد : درب قوری را بگذارید و اجازه دهید 3 تا 5 دقیقه بماند تا دم بکشد.

برای 3 دقیقه بگذارید تا چای دم بکشد و سپس هر 30 ثانیه آن را تست کنید تا طعم مطلوب را پیدا کند.

5. چای را از صافی رد کنید : پس از اینکه چای طعم مطلوب را پیدا کرد، آن را از صافی رد کرده و درون فنجان بریزید.

اگر دوست داشته باشید می توانید با اضافه کردن لیمو ترش تازه یا عسل، شیر و شکر به خوش طعم شدن چای سیاه کمک کنید.

بهترین زمان مصرف چای سیاه

چای سیاه را هرگز با معده ی خالی مصرف نکنید چون به دلیل مقادیر بالای کاتچین هایی که دارد می تواند بر روی کبد اثرات نامطلوبی بر جای بگذارد.

در حالت ایده آل توصیه می شود که چای سیاه را 2 ساعت بعد از هر وعده ی غذایی و 2 ساعت قبل از خوب مصرف کنید.

چای سیاه را بلافاصله پس از هر وعده ی غذایی ننوشید چون مانع از جذب آهن مواد غذایی می شود.

چای سیاه را قبل از خواب ننوشید چون به دلیل مقادیر بالای کافئین که دارد باعث بی خوابی می شود.

مقدار کافئین چای سیاه

میزان کافئین در انواع مختلف چای سیاه و بسته به زمان دم کشیدن آن متفاوت می باشد اما تخمین زده می شود که هر فنجان چای سیاه معمولی حدود 47 میلی گرم کافیئن دارد.

همچنین میزان کافیئن در چای سیاه بدون کافئین حدود 2 میلی گرم در هر فنجان تخمین زده می شود.

میزان کافئین موجود در چای سیاه دارجیلینگ : 14 تا 27 میلی گرم

میزان کافئین موجود در چای سیاه ارل گری : 24 تا 47 میلی گرم

میزان کافئین موجود در چای سیاه لیدی گری : 14 تا 30 میلی گرم

میزان کافئین موجود در چای سیاه لیپتون : 17 تا 47 میلی گرم

طرز استفاده از چای سیاه

چای سیاه را می توان با زنجبیل، دارچین، زعفران، وانیل، بادرنجبویه، گل محمدی، پرتقال، به لیمو، کرن بری، نعناع و لیمو ترش ترکیب نموده و دمنوش های گیاهی تهیه کرد.

چای سیاه به عنوان ماده اولیه برای تهیه انواع چای های ترکیبی از جمله چای ارل گری، لیدی گری، راشن کاراوان، رز سیاه و چای صبحانه انگلیسی و ایرلندی استفاده می شود.

در ادامه بخوانید : خواص چای سیاه برای سلامتی

منبع : thekitchn