چای سفید را چگونه دم کنیم تا خوشمزه تر شود؟

طرز تهیه چای سفید
طرز تهیه چای سفید

چای سفید، یکی از انواع دمنوش های بسیار لطیف و خوش عطر است که نوشیدن آن می تواند احساس خوبی را در شما ایجاد کند. چای سفید از برگ ها و جوانه های گیاه چای تهیه می شود و کم ترین میزان پردازش را در میان انواع چای دارد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با فوت و فن های دم کردن چای سفید در منزل و بهترین زمان مصرف آن بیشتر آشنا شوید.

برگ و جوانه چای سفید

به عنوان یک قاعده کلی، برای 177 میلی لیتر آب (1 لیوان بزرگ) باید 2 قاشق چای خوری جوانه و برگ های چای سفید را استفاده کنید.

دمای آب برای چای سفید

آب مورد استفاده برای تهیه چای سفید اهمیت زیادی دارد؛ آب چشمه و آب های فیلتر شده طعم چای را بهتر می کنند.

آب سرد را درون یک کتری بریزید و بگذارید تا کم کم دمای آن زیاد شود اما نجوشد. دمای آب برای درست کردن دمنوش چای سفید بهتر است بین 77 تا 85 درجه سانتی گراد باشد.

مدت زمان دم کشیدن چای سفید

به عنوان یک قاعده کلی، چای سفید باید 1 تا 5 دقیقه دم بکشد، هر چند دم کشیدن برخی از انواع چای ها ممکن است تا 10 دقیقه هم طول بکشد.

رنگ چای سفید بسته به زمان دم کشیدن آن می تواند از زرد کم رنگ تا نارنجی کم رنگ متغیر باشد.

نکته : اگر می خواهید چای عطر و طعم قوی تری داشته باشد توصیه می شود که زمان دم کشیدن را بیشتر کنید اما توجه داشته باشید که در این صورت مزه چای کمی تلخ می شود.

نحوه دم کردن چای سفید

مواد لازم

  • آب سرد – 177 میلی لیتر
  • 2 قاشق چای خوری جوانه چای سفید
  • قوری شیشه ای یا چینی برای دم کردن چای
  • کتری برای داغ کردن آب
  • فیلتر یا صافی

دستور تهیه چای سفید

1. آب را گرم کنید : آب سرد را درون یک کتری بریزید و بگذارید تا دمای 77 درجه سانتیگراد گرم شود.

می توانید با استفاده از یک دماسنج مخصوص، دمای آب را اندازه گیری کنید یا قبل از جوشیدن آب را از روی حرارت بردارید.

2. چای سفید را درون قوری بریزید : 2 قاشق چای خوری از جوانه های چای سفید را درون قوری بریزید.

چای سفید را درون قوری شیشه ای یا چینی بریزید
چای سفید را درون قوری شیشه ای یا چینی بریزید

3. آب گرم را به قوری اضافه کنید : آب گرم را به صورت مستقیم و آرام آرام بر روی برگ ها و جوانه های چای سفید بریزید.

آب داغ را به آرامی بر روی چای بریزید
آب داغ را به آرامی بر روی چای بریزید

4. درب قوری را بگذارید تا دم بکشد : درب قوری را بگذارید و اجازه دهید 1 تا 5 دقیقه بماند تا دم بکشد. توجه داشته باشید که برگ های چای سریع تر از جوانه ها دم می کشند.

درب قوری را بگذارید تا به مدت 1 الی 5 دقیقه دم بکشد
درب قوری را بگذارید تا به مدت 1 الی 5 دقیقه دم بکشد

برای 1 دقیقه بگذارید چای دم بکشد و سپس هر 30 ثانیه آن را تست کنید تا طعم مطلوب را پیدا کند.

5. چای را از صافی رد کنید : پس از اینکه چای طعم مطلوب را پیدا کرد آن را از یک صافی رد کنید و درون فنجان بریزید.

اگر می خواهید از چای سفید کیسه ای استفاده کنید؛ یک چای کیسه ای را در یک فنجان آب گرم بیندازید و بگذارید 2 تا 3 دقیقه بماند سپس آن را خارج کرده و بنوشید.

بهترین زمان خوردن چای سفید

توصیه می شود که روزانه تا سه فنجان چای سفید را پس از هر وعده ی غذایی استفاده کنید.

فراموش نکنید که قبل از خواب چای سفید ننوشید چون مقادیر قابل توجه کافئین موجود در آن موجب بی خوابی می شود.

چای سفید چقدر کافئین دارد؟

مقدار دقیق کافئین موجود در چای سفید به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ گفته می شود که چای سفید خشک حاوی 4 تا 6 درصد کافئین است.

تخمین زده می شود که یک فنجان چای سفید دم کشیده به طور متوسط حدود 20 میلی گرم کافئین دارد.

چای سفید بدون کافئین هم حداقل شامل 2 تا 5 میلی گرم کافئین در هر فنجان می باشد.

طرز استفاده از چای سفید

چای سفید را می توان با زنجبیل، نعناع، زردچوبه، ریشه قاصدک، رزماری و پونه ترکیب کرد و با آن دمنوش های گیاهی تهیه کرد. همچنین چای سفید را به عنوان نوشیدنی پایه برای تهیه انواع اسموتی، لاته و کامبوجا استفاده می کنند.

در ادامه بخوانید : خواص چای سفید برای لاغری

منبع : thekitchn