طرز تهیه سمنو خانگی خوشمزه با آرد جوانه گندم + عکس

سمنو به عنوان یکی از اجزای اصلی سفره هفت سین نوروز ایرانیان شناخته شده است، ما در این مقاله از سایت کوکا روش پخت سمنو نذری خانگی با پودر جوانه گندم را به شما آموزش می دهیم.

اگر می خواهید سمنو بپزید یادتان باشد که به ازای هر مقدار گندمی که جوانه می زند باید سه برابر آرد استفاده کنید به عنوان مثال برای یک کیلوگرم گندم حدود سه کیلو گرم آرد استفاده می شود.

مواد لازم برای تهیه سمنو خانگی

  • گندم برای جوانه زدن – 1 کیلوگرم
  • آب – به مقدار لازم
  • آرد جوانه‌ گندم یا آرد سنگک – 3 کیلوگرم

طرز تهیه سمنو با آرد جوانه گندم

ابتدا گندم پوست نگرفته یا گندم مخصوص سبزه را تمیز کرده و خوب بشویید سپس با آب خیس کنید، آب گندم را روزی ۴ تا ۵ بار عوض کنید تا زمانیکه جوانه بزند.

طرز تهیه سمنو : تمیز کردن گندم
طرز تهیه سمنو : تمیز کردن گندم
طرز تهیه سمنو : خیساندن گندم
طرز تهیه سمنو : خیساندن گندم

گندم جوانه زده را در ظرفی پهن کنید و آن را در جای تاریک بگذارید و روزی 3 تا 4 بار بر روی آن آب بریزید تا جوانه های سفید رنگ آن بزرگ شود.

طرز تهیه سمنو : گندم جوانه زده
طرز تهیه سمنو : گندم جوانه زده
طرز تهیه سمنو : ریختن گندم در پارچه ی نخی
طرز تهیه سمنو : ریختن گندم در پارچه ی نخی

این گندم ها را در چرخ‌ گوشت بریزید تا خرد شوند و سپس در ظرف بزرگی در آب بریزید تا شیره آن را بگیرید.

طرز تهیه سمنو : رشد ریشه گندم
طرز تهیه سمنو : رشد ریشه گندم
طرز تهیه سمنو : چرخ کردن جوانه گندم
طرز تهیه سمنو : چرخ کردن جوانه گندم

حالا آن ها را در صافی بریزید تا شیره آن جدا شود.

طرز تهیه سمنو : شیره جوانه گندم
طرز تهیه سمنو : شیره جوانه گندم

آرد جوانه یا آرد سنگک را با این شیره به دست آمده مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید.

طرز تهیه سمنو : اضافه کردن آرد گندم
طرز تهیه سمنو : اضافه کردن آرد گندم

هر ‌قدر می‌توانید‌ روی جوانه های چرخ شده و صاف شده آب بریزید و فشار دهید تا شیره آن جدا شود، آب به‌دست آمده را پس از هر بار سفت شدن سمنو دوباره به آن بیفزایید.

برای خوشرنگ شدن سمنو هر بار که سمنو در حال ته گرفتن است مقداری از شیره جوانه گندم به آن اضافه کنید تا ته نگیرد در این صورت هم خوشرنگ‌ تر و هم شیرین‌ تر خواهد شد.

طرز پخت سمنوی سنتی
طرز پخت سمنوی سنتی

مدت پخت سمنو معمولا 15 تا 18 ساعت است، پس از سپری شدن این زمان آن را روی حرارت بسیار ملایم به مدت 4 تا 6 ساعت دم کنید.

سمنو ی شما آماده است آن را در ظرفی بریزید و با خلال بادام و پسته تزئین کنید.

پخت سمنو در منزل
پخت سمنو در منزل
تزیین سمنو هفت سین
تزیین سمنو هفت سین

توجه داشته باشید که تا قبل از دم کردن بهتر است سمنو مرتب هم زده شود.


در ادامه بخوانید : خواص سمنو برای لاغری