طرز تهیه روغن نارگیل خالص خانگی در منزل (آموزش کاملا تصویری)

طرز تهیه روغن نارگیل
طرز تهیه روغن نارگیل

قبلا در مقاله خواص روغن نارگیل به بررسی فواید یکی از بهترین روغن های گیاهی برای بدن پرداخته ایم، در این مقاله هم قصد داریم شما را با بهترین روش گرفتن روغن نارگیل در خانه بیشتر آشنا کنیم؛

بد نیست بدانید که روغن نارگیل به دلیل نقطه دود بالایی که دارد یکی از بهترین روغن های خوراکی برای پخت و پز در حرارت بالا (غذا های سرخ کردنی) محسوب می شود.

روش گرفتن روغن نارگیل خالص در منزل

مواد لازم

  • نارگیل قهوه ای تازه
  • مخلوط کن
  • ظرف شیشه ای
  • پارچه نخی تمیز
  • چاقو

آموزش مرحله به مرحله با عکس

1- یک نارگیل قهوه ای بالغ بخرید و آب آن را جدا کنید. (نارگیل قهوه ای برای تهیه روغن نارگیل بهتر از نارگیل سبز است)

نارگیل قهوه ای تازه و بالغ را تهیه کنید
نارگیل قهوه ای تازه و بالغ را تهیه کنید

2- با استفاده از یک چکش یا چاقوی بزرگ و تیز نارگیل را بشکنید.

نارگیل را با یک چکش یا چاقو بشکنید
نارگیل را با یک چکش یا چاقو بشکنید

3- گوشت سفید نارگیل را از پوست قهوه ای رنگ آن جدا کنید.

گشوت سفید نارگیل را از پوست قهوه ای جدا کنید
گشوت سفید نارگیل را از پوست قهوه ای جدا کنید

4- گوشت سفید نارگیل را به قطعات ریز خرد کرده یا رنده کنید.

نارگیل را به قطعات ریز خرد یا رنده کنید
نارگیل را به قطعات ریز خرد یا رنده کنید

5- نارگیل ها را در مخلوط کن ریخته و بر روی آن ها آب داغ بریزید، بگذارید خوب هم بخورد تا با هم ترکیب شوند و شیر نارگیل را ایجاد کنند. (مواظب باشید که دمای آب زیاد بالا نباشد در غیر این صورت درب مخلوط کن در اثر فشار به بالا پرتاب می شود.)

توجه داشته باشید که استفاده از آب داغ در این مرحله، روغن نارگیل بیشتری را برای شما تهیه می کند.

نارگیل خرد شده را با آب داغ درون مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا شیر نارگیل تهیه شود
نارگیل خرد شده را با آب داغ درون مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا شیر نارگیل تهیه شود

6- شیر نارگیل را درون یک ظرف بزرگ بریزید و خوب ماساژ دهید.

شیر نارگیل را درون یک ظرف بزرگ بریزید و خوب ماساژ دهید
شیر نارگیل را درون یک ظرف بزرگ بریزید و خوب ماساژ دهید

7- شیر نارگیل را با استفاده از یک پارچه ی نخی یا حوله ای تمیز صاف کنید تا تفاله های آن گرفته شوند. پارچه صافی را خوب فشار دهید تا همه ی شیر از تفاله ها جدا شود.

دوباره می توانید این تفاله ها را با آب داغ درون مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا بار دیگر شیر آن ها را به دست آورید.

شیر نارگیل را با پارچه صاف کرده و خوب فشار دهید تا همه ی شیر از تفاله ها جدا شود
شیر نارگیل را با پارچه صاف کرده و خوب فشار دهید تا همه ی شیر از تفاله ها جدا شود

8- شیر نارگیل صاف شده را درون یک کاسه شیشه ای بریزید، درب آن را بپوشانید و بگذارید 24 ساعت در دمای اتاق بماند یا دورن یخچال بدون حرکت بماند تا خامه ی آن جدا شود. (در واقع خامه یک لایه سفت و جامد سفید رنگ را بر روی ظرف تشکیل می دهد و آب در لایه زیرین قرار می گیرد.)

شسر نارگیل را 24 ساعت در دمای اتاق بگذارید تا خامه بر روی سطح ظرف تشکیل شود
شسر نارگیل را 24 ساعت در دمای اتاق بگذارید تا خامه بر روی سطح ظرف تشکیل شود

9- یک تابه را آماده کنید و با استفاده از یک قاشق، خامه را به آرامی از آب جدا کرده و در آن بریزید.

خامه را با قاشق از آب جدا کرده و درون یک تابه بریزید
خامه را با قاشق از آب جدا کرده و درون یک تابه بریزید

10- تابه حاوی خامه نارگیل را بر روی حرارت ملایم بگذارید تا آب آن کاملا تبخیر شود و مدام هم بزنید تا ته نگیرد. (این مرحله حدود 1 ساعت زمان می برد.)

توجه داشته باشید که حرارت باید به گونه ای باشد که در حین پختن خامه نارگیل، از ظرف نباید دود و بخار بلند شود.

تابه را بر روی حرارت ملایم بگذارید و به مدت 1 ساعت خوب هم بزنید تا آب کاملا تبخیر شود
تابه را بر روی حرارت ملایم بگذارید و به مدت 1 ساعت خوب هم بزنید تا آب کاملا تبخیر شود

پس از یک ساعت موادی سفت و جامد از روغن نارگیل جدا می شوند، تا زمانی که این مواد به رنگ قهوه ای در بیایند به حرارت دادن ادامه بدهید.

11. روغن نارگیل زرد رنگ از مواد جامد جدا می شود، از یک پارچه صافی یا توری رد کنید تا ناخالصی های آن گرفته شوند.

از صافی رد کنید تا روغن نارگیل و مواد جامد از هم جدا شوند
از صافی رد کنید تا روغن نارگیل و مواد جامد از هم جدا شوند
روغن را مجددا با یک پارچه نخی صاف کنید تا همه ی ناخالصی گرفته شوند
روغن را مجددا با یک پارچه نخی صاف کنید تا همه ی ناخالصی گرفته شوند

روغن نارگیل خالص و طبیعی آماده است، آن را در ظرف شیشه ای بریزید و در دمای اتاق یا یخچال نگهداری کنید. روغن نارگیل در دمای اتاق به شکل مایع و در یخچال جامد می شود.

از این روغن نارگیل به صورت خوراکی برای تهیه انواع غذا و به صورت موضعی برای زیبایی پوست و مو استفاده می شود.

منبع : instructables