طرز تهیه جوانه ماش خوراکی و خوشمزه در منزل (آموزش کاملا تصویری)

طرز تهیه جوانه ماش
طرز تهیه جوانه ماش

جوانه ماش یکی از بهترین منابع غذایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است که به پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی و پوکی استخوان کمک می کند، باعث لاغری و کاهش وزن می شود و برای جوان سازی پوست صورت مفید می باشد.

ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل آموزش تصویری نحوه تهیه جوانه ماش در بطری و پارچه در خانه را برای شما ارائه کرده ایم. با ما همراه باشید!

روش اول

مواد لازم برای تهیه جوانه ماش در بطری
مواد لازم برای تهیه جوانه ماش در بطری

مواد لازم برای تهیه جوانه ماش در بطری

  • ماش سبز
  • آب
  • ظرف شیشه ای
  • پارچه توری
  • کش

طرز تهیه جوانه ماش در بطری شیشه ای

در یک کاسه بزرگ دانه ای ماش سبز را خوب بشویید.

طرز تهیه جوانه ماش : دانه های ماش را با آب سرد بشویید
طرز تهیه جوانه ماش : دانه های ماش را با آب سرد بشویید

ماش ها را در ظرف شیشه ای بریزید و بر روی آن ها آب سرد بریزید تا کامل روی آن ها را بپوشاند. بگذارید به مدت 2 ساعت در آن خوب خیس بخورد.

طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را در آب سرد بخیسانید
طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را در آب سرد بخیسانید

مقداری از آب ظرف را خالی کنید. سر ظرف شیشه ای را با با پارچه توری ببندید (پارچه ی توری را با کش دور ظرف شیشه ای ببندید)، حالا درب فلزی ظرف را بگذارید و آن را وارونه کنید به گونه ای که ماش ها در مقدار آب موجود در ظرف غوطه ور باشند.

طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را در پارچه توری بریزید و در جای تاریک نگه دارید
طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را در پارچه توری بریزید و در جای تاریک نگه دارید

ظرف شیشه ای را همانطور وارونه به مدت 3 روز در یک جای تاریک مثلا در کابینت بگذارید. هر روز صبح و عصر بر روی ماش ها به آرامی آب بریزید و سپس آبکش کنید، دوباره مقدار کمی آب بر روی آن ها بریزید و به جای اول بازگردانید.

طرز تهیه جوانه ماش : هر روز آب ماش ها را عوض کنید
طرز تهیه جوانه ماش : هر روز آب ماش ها را عوض کنید

پس از 3 روز جوانه ماش شما آماده می شود. زمانی می توانید از جوانه ها استفاده کنید که حداقل 2.5 سانتیمتر رشد کرده باشند.

طرز تهیه جوانه ماش : پس از 3 روز جوانه ماش آماده است
طرز تهیه جوانه ماش : پس از 3 روز جوانه ماش آماده است

روش دوم

طرز تهیه جوانه ماش خوراکی در خانه
طرز تهیه جوانه ماش خوراکی در خانه

مواد لازم برای تهیه جوانه ماش

  • ماش سبز
  • آب
  • پارچه نخی

طرز تهیه جوانه ماش در منزل

در یک کاسه بزرگ دانه های ماش سبز را خوب بشویید.

طرز تهیه جوانه ماش : دانه های ماش را خوب بشویید
طرز تهیه جوانه ماش : دانه های ماش را خوب بشویید
طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را در یک کاسه بزرگ بریزید
طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را در یک کاسه بزرگ بریزید

بر روی ماش ها آب سرد بریزید (آب باید 2 تا 3 برابر حجم ماش ها باشد) به گونه ای که آب بر روی ماش ها را کامل بپوشاند.

طرز تهیه جوانه ماش : بر روی ماش ها آب سرد بریزید
طرز تهیه جوانه ماش : بر روی ماش ها آب سرد بریزید

بگذارید ماش ها 6 تا 12 ساعت در آب خیس بخورند.

طرز تهیه جوانه ماش : بگذارید ماش ها 6 تا 12 ساعت در آب خیس بخورند
طرز تهیه جوانه ماش : بگذارید ماش ها 6 تا 12 ساعت در آب خیس بخورند

آب ماش ها را خالی کنید و آن ها را با آب سرد خوب بشویید و دوباره آبکش کنید.

طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را خوب آبکشی کنید
طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را خوب آبکشی کنید

ماش های آبکش شده را در یک پارچه ی نخی تمیز بریزید و گره بزنید تا بیرون نریزند.

طرز تهیه جوانه ماش : دانه های ماش را در یک پارچه ی نخی تمیز بریزید
طرز تهیه جوانه ماش : دانه های ماش را در یک پارچه ی نخی تمیز بریزید

پارچه را درون ظرفی بگذارید و در جای خشک و تاریک قرار دهید. پارچه را به مدت 5 روز در جای تاریک نگه دارید، در این مدت هر روز پارچه را بیرون بیاورید و ماش ها را خوب بشویید و دوباره سر جای  خود برگردانید.

طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را در یک جای تاریک و خشک بگذارید
طرز تهیه جوانه ماش : ماش ها را در یک جای تاریک و خشک بگذارید

پس از 5 روز جوانه ماش شما آماده است، زمانی که جوانه ها حداقل 2.5 سانتیمتر رشد کردند می توانید آن ها را برای تهیه انواع غذا و سالاد استفاده کنید.

طرز تهیه جوانه ماش : پس از 5 روز جوانه ماش آماده می شود
طرز تهیه جوانه ماش : پس از 5 روز جوانه ماش آماده می شود

در ادامه بخوانید : خواص جوانه ماش


منابع : foxyfolksywikihow