چگونه در منزل ارده کنجد خانگی درست کنیم؟

طرز تهیه ارده خانگی
طرز تهیه ارده خانگی

قبلا در مقاله خواص ارده به بررسی فواید یکی از بهترین سس های گیاهی برای سلامتی بدن و پوست صورت پرداخته ایم.

ارده باعث لاغری و کاهش وزن می شود، به جوان سازی پوست کمک کرده و برای پیشگیری و درمان کم خونی مفید می باشد.

در این مقاله نحوه درست کردن ارده کنجد خانگی در منزل و طریقه مصرف آن را برای شما ارائه کرده ایم؛ با کوکا همراه باشید.

چگونه ارده کنجد درست کنیم؟

موارد لازم

  • دانه کنجد – 1 فنجان
  • روغن (روغن زیتون یا روغن کنجد) – 2 قاشق غذا خوری
  • نمک (اختیاری) – مقداری

روش تهیه

1. دانه های کنجد را برشته کنید؛ اگر می خواهید که ارده طعم و مزه بهتری پیدا کند به شما پیشنهاد می کنیم که آن را بو بدهید؛

شما می توانید دانه های کنجد را به مدت 5 دقیقه بر روی اجاق گاز و درون یک تابه بو دهید تا به رنگ طلایی در آیند.

همچنین می توانید به مدت 5 دقیقه در فر و در دمای 176 درجه سانتیگراد برشته کنید.

حتما بخوانید : چگونه کنجد بو داده درست کنیم؟

دانه های کنجد را برشته کنید تا به رنگ طلایی در بیایند
دانه های کنجد را برشته کنید تا به رنگ طلایی در بیایند

2. بگذارید دانه های کنجد بو داده شده خنک شوند و سپس آن ها را درون یک غذا ساز بریزید و به مدت 2 تا 3 دقیقه با سرعت بالا هم بزنید تا خمیری سفت ایجاد شود.

دانه های کنجد را درون غذا ساز بریزید و هم بزنید و سپس روغن را به آن اضافه کنید
دانه های کنجد را درون غذا ساز بریزید و هم بزنید و سپس روغن را به آن اضافه کنید

3. در این مرحله 2 قاشق غذا خوری روغن را به غذا ساز اضافه کرده و به مدت 1 تا 2 دقیقه دیگر با سرعت بالا هم بزنید تا ارده ایجاد شود.

ارده تشکیل شده را هم بزنید تا بافتی صاف و نرم پیدا کند
ارده تشکیل شده را هم بزنید تا بافتی صاف و نرم پیدا کند

4. ارده شما آماده است، اگر دوست دارید کمی نمک به آن اضافه کنید، درون ظرف شیشه ای بریزید و به مدت یک ماه در یخچال نگهداری کنید.

ارده آماده است در ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید
ارده آماده است در ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید

نکته ها :

  • ارده را بدون اضافه کردن روغن هم می توان تهیه کرد اما زمان نرم شدن و به روغن افتادن آن بیشتر طول می کشد
  • اگر در مرحله ی اول روغن و دانه های کنجد را با هم ترکیب کنید، ارده به دست آمده بافت نرمی پیدا نمی کند

موارد استفاده ارده کنجد

ارده کنجد را برای تهیه انواع حلوا ارده، ارده شیره (شیره انگور، خرما و توت)، ارده خرما، ارده شکلاتی، ارده و عسل، سس (سس سالاد و سس فلافل)، دیپ، هوموس، باباگانوش، انواع دسر مانند کیک، کوکی، کلوچه و نان گردو و ارده به کار می برند.

در ایران ارده را با مقداری روغن، نمک، فلفل و آب جوش ترکیب کرده و از آن اشکنه ارده تهیه می کنند.

منبع : thekitchn