آیا زنجبیل برای درمان اسهال خوب است؟

خواص زنجبیل برای اسهال
خواص زنجبیل برای اسهال

در طب سنتی استفاده از زنجبیل (به صورت زنجبیل تازه یا چای و دمنوش آن) یک روش خانگی موثر برای درمان اسهال محسوب می شود.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید زنجبیل برای درمان اسهال و نحوه استفاده از آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص زنجبیل برای درمان اسهال

متخصصان طب سنتی، هزاران سال است که از زنجبیل برای درمان اسهال شدید استفاده می کنند؛

زنجبیل گرم کننده معده است و به عنوان یک تونیک برای دستگاه گوارش عمل می کند. همچنین به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی، ضد درد و ضد باکتری طبیعی که دارد به درمان بیماری های معده کمک کرده و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.

نوشیدن چای زنجبیل باعث درمان ناراحتی معده می شود، بدن را آب رسانی کرده و جایگزین خوبی برای مایعات از دست رفته در دوران اسهال است.

طریقه مصرف زنجبیل برای درمان اسهال

برای درمان اسهال یکی از موثرترین روش ها این است که زنجبیل را به صورت تازه برای تهیه چای و دمنوش آن استفاده کنید.

همچنین می توان زنجبیل را در فرم های کپسول، پودر و تنتور به رژیم غذایی اضافه کرد.

نکته ای که بهتر است فراموش نکنید، اینکه روزانه حداکثر تا 4 گرم زنجبیل (در فرم های زنجبیل تازه، پودر و کپسول) و یا 4 میلی لیتر (در فرم تنتور) مصرف کنید.

طرز تهیه چای زنجبیل

1 قاشق غذا خوری زنجبیل تازه رنده شده (1/2 قاشق غذا خوری پودر زنجبیل) را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید، بگذارید 5 دقیقه بماند تا دم بکشد.

چای زنجبیل آماده است، اگر دوست دارید 1 قاشق چای خوری عسل طبیعی یا آب لیمو ترش تازه را برای مزه دار شدن به آن اضافه کرده و بنوشید.

تحقیقات علمی در مورد استفاده از زنجبیل برای درمان اسهال

یک مطالعه ی حیوانی در سال 2007 نشان داده که زنجبیل یک درمان موثر برای اسهال ناشی از E.coli است؛ در واقع زنجبیل با از بین بردن باکتری هایی که باعث اسهال می شوند و جلوگیری از تجمع مایع در روده ها به درمان اسهال کمک می کند.

تحقیقاتی که در سال 2015 انجام شده، خواص زنجبیل برای درمان اسهال را تایید کرده است؛ اعتقاد بر این است که زنجبیل برای درمان اسهال ناشی از خوردن غذا های آلوده و همچنین تهوع، استفراغ و گرفتگی شکم مفید است. علاوه بر این زنجبیل باعث بهبود هضم غذا شده و از احتباس گاز در روده ها جلوگیری می کند.

زنجبیل برای جلوگیری از اسهال در خوک ها مورد استفاده قرار می گیرد. اسهال در خوک ها اغلب به علت عفونت های باکتریایی ایجاد می شود و یک مطالعه در سال 2012 نشان دهنده توانایی زنجبیل در جلوگیری از اسهال و بهبود سلامت روده در خوک ها بوده است.

عوارض و مضرات زنجبیل

مسمومیت

زیاده روی در مصرف زنجبیل ممکن است باعث ناراحتی های شکمی، سوزش سر دل و احتباس گاز در روده شود.

چه کسانی نباید زنجبیل مصرف کنند؟

افراد مبتلا به اختلالات خونریزی، دیابت، بیماری های قلبی و بیماری سنگ کیسه صفرا نباید زنجبیل مصرف کنند و یا قبل از مصرف آن با پزشک متخصص مشورت کنند.

زنان در دوران بارداری و شیردهی بهتر است قبل از مصرف زنجبیل با پزشک متخصص مشورت کنند.

زنجبیل را به کودکان زیر 2 سال ندهید.

تداخل دارویی

زنجبیل ممکن است با دارو های رقیق کننده خون مانند وارفارین، دارو های دیابت، دارو های فشار خون بالا و دارو های بیماری قلبی تداخل داشته باشد.

منبع : healthline