پکتین سیب چیست و چه فواید و کاربردی دارد؟

پکتین یعنی چه؟
خواص و مضرات پکتین چیست؟

پکتین سیب چیست؟

پکتین در واقع نوعی فیبر محلول است که به طور طبیعی در بسیاری از گیاهان و سبزیجات یافت می شود و عامل پیوند بین سلول‌ های گیاهی می باشد.

پکتین سیب درختی، نوعی فیبر محلول است که از سیب استخراج شده و تقریباً 15-20٪ تفاله ی این میوه را تشکیل می دهد. پکتین سیب به کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند، باعث کنترل قند خون شده و برای سلامتی روده ها مفید می باشد.

پکتین به میزان فراوانی در پوست مرکبات، موز رسیده، زردآلو، آلبالو، گیلاس و آلو یافت می شود.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید پکتین سیب برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی  پکتین سیب برای بدن

1. سلامت روده ها

پکتین سیب به عنوان یک پروبیوتیک در نظر گرفته می شود که ممکن است به جلوگیری از رشد باکتری های مضر در دستگاه گوارش مانند کلستریدیوم و باکتریوئید ها کمک کند.

همچنین پروبیوتیک ها باکتری های سالم در روده را افزایش می دهند، ارگانیسم های خطرناک را از بین می برند و باعث افزایش جذب ویتامین ها از روده می شوند.

2. لاغری و کاهش وزن

پکتین سیب هضم را کند می کند و با افزایش احساس سیری مانع از پرخوری شده و در نتیجه باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

3. قند خون و دیابت

اعتقاد بر این است که فیبر های محلول مانند پکتین باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شوند.

در یک مطالعه 4 هفته ای کوچک بر روی 12 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 مصرف روزانه 20 گرم پکتین سیب باعث کاهش قند خون در این افراد شده است.

4. سلامت قلب

پکتین سیب ممکن است با کاهش کلسترول خون و فشار خون بالا به بهبود سلامت قلب کمک کند؛

پکتین سیب به اسید های صفراوی موجود در روده کوچک متصل شده و باعث کاهش کلسترول خون بالا و کلسترول بد خون یا LDL می شود.

از این گذشته، پکتین سیب ممکن است باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در افراد مبتلا به فشار خون بالا شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

5. درمان اسهال و یبوست

پکتین سیب نوعی فیبر محلول است که آب روده را جذب کرده و به درمان علائم اسهال و یبوست کمک می کند.

6. درمان کم خونی

برخی تحقیقات حاکی از آن است که پکتین سیب جذب آهن را بهبود بخشیده و با افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی و علائم آن مانند ضعف و خستگی کمک می کند.

7. درمان رفلاکس معده

تحقیقات نشان می دهد که پکتین سیب ممکن است علائم ریفلاکس اسیدی معده و سوزش سردل را بهبود بخشد.

8. سرطان

مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که پکتین سیب ممکن است خطر ابتلا به سرطان های پروستات و روده بزرگ را کاهش دهد.

9. سلامت پوست و مو

مطالعات نشان می دهد که مقادیر بالای پکتین و ویتامین C موجود در میوه سیب به بهبود سلامت پوست کمک کرده و با تقویت فولیکول های مو برای پیشگیری و درمان ریزش مو مفید می باشد.

10. خواص پکتین سیب در طب سنتی

در طب سنتی از پکتین سیب برای درمان سرطان روده بزرگ، یبوست، دیابت، اسهال، بیماری رفلاکس معده، کلسترول خون بالا، سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، سندرم متابولیک و کولیت اولسراتیو استفاده می شود.

عوارض و مضرات پکتین سیب

مسمومیت

زیاده روی در مصرف پکتین سیب می تواند باعث اسهال، احتباس گاز در روده ها و معده درد شود.

کمبود ویتامین A

پکتین سیب می تواند باعث کاهش جذب بتاکاروتن شود، مصرف ناکافی بتاکاروتن می تواند منجر به کمبود ویتامین A شود که با علائمی مانند خشکی پوست، خشکی چشم، شب کوری، اختلال در باروری و افزایش خطر ابتلا به عفونت گلو و قفسه سینه همراه باشد.

تداخل دارویی

پکتین سیب ممکن است با برخی دارو ها مانند دیگوکسین، مواور (لوواستاتین) و آنتی بیوتیک های تتراسایکلین تداخل دارویی داشته باشد.

طریقه مصرف پکتین سیب

  • سیب را می توان به صورت خام برای تهیه انواع آبمیوه ها، اسموتی ها و غلات صبحانه به کار برد
  • پکتین سیب یک ماده رایج برای تهیه مربا و پای سیب است
  • پکتین سیب به عنوان مکمل به بازار عرضه می شود

مقدار مصرف روزانه مکمل پکتین سیب

هیچ دستورالعملی برای استفاده مناسب از مکمل پکتین سیب وجود ندارد، اگرچه بیشتر تولید کنندگان به طور معمول دوز روزانه بین 1000 تا 1400 میلی گرم در روز را توصیه می کنند.

چند هفته اول با نصف دوز پکتین سیب شروع کنید و به تدریج مصرف آن را افزایش دهید. استفاده بیش از حد از پکتین می تواند باعث اسهال بخصوص در مراحل اولیه درمان شود.

بهترین زمان مصرف مکمل پکتین سیب

مکمل پکتین سیب بهتر است 30 دقیقه قبل از غذا مصرف شود تا بتواند با آب اضافی، چربی یا کربوهیدرات های موجود در روده ارتباط برقرار کند.

در ادامه بخوانید : خواص سیب درختی زرد و قرمز

منابع : healthlineverywellhealth

فال روزانه کوکا