فواید و مضرات دانه های پاپایا برای سلامتی چیست؟

فواید دانه پاپایا
فواید دانه پاپایا

پاپایا میوه ای است که به دلیل طعم خوشمزه و همچنین مواد مغذی منحصر به فردی که دارد بسیار محبوب شده است. متأسفانه، بسیاری از افراد اغلب دانه های آن را دور ریخته و از گوشت شیرین میوه استفاده می کنند چیزی که آن ها درک نمی کنند این است که دانه های پاپایا نه تنها خوراکی بلکه بسیار مغذی هستند.

هسته پاپایا بسیار مغذی است، عطر و طعم قوی داشته و مزه آن بیشتر شبیه خردل و فلفل سیاه می باشد. عصاره هسته پاپایا به پیشگیری از سرطان و بهبود سلامت کلیه ها کمک می کند.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید هسته پاپایا برای سلامتی بدن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی هسته پاپایا برای سلامتی

1. هسته پاپایا بسیار مغذی است

دانه های پاپایا حاوی انواع ریز مغذی های اساسی هستند؛

هسته پاپایا حاوی مقادیر بالای پلی فنول ها و فلاونوئید هاست، دو ترکیب که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کرده و باعث بهبود سلامت بدن می شوند.

آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه کرده و خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.

دانه های پاپایا مقدار مناسبی از اسید های چرب تک سیر نشده، از جمله اولئیک اسید دارند؛

طبق یک مطالعه در مبتلایان به دیابت نوع 2، یک رژیم غذایی حاوی اسید های چرب تک سیر نشده می تواند تا 19٪ میزان تری گلیسیرید بالای خون و تا 22٪ کلسترول بد خون را کاهش دهد.

همچنین دانه های پاپایا حاوی مقادیر بالای فیبر هستند که می تواند به کاهش فشار خون بالا و کلسترول خون بالا کمک کند.

مصرف بیشتر فیبر همچنین با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته قلبی، دیابت و چاقی همراه است.

2. ضد میکروب قوی

مطالعات نشان می دهد که دانه های پاپایا می توانند انواع خاصی از قارچ ها و انگل ها را از بین ببرند.

طبق یک مطالعه در لوله آزمایش، عصاره بذر پاپایا در برابر سه سویه مختلف قارچ از جمله عفونت های ناشی از مخمر موثر بوده است.

یک مطالعه کوچک دیگر نشان داده که مصرف نوشیدنی حاصل از دانه های خشک شده ی پاپایا و عسل در کشتن انگل های روده نسبت به دارونما به طور معنی داری موثرتر بوده است.

3. سلامت کلیه ها

تحقیقات نشان می دهد که خوردن دانه های پاپایا می تواند سلامت و عملکرد کلیه ها را بهبود ببخشد.

یک مطالعه حیوانی نشان داده که عصاره هسته پاپایا به جلوگیری از آسیب کلیوی در موش ها کمک می کند.

دانه های پاپایا همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که می توانند آسیب اکسیداتیو به سلول های شما را مسدود کرده و از سلامت کلیه ها محافظت کنند.

4. سرطان

مقادیر بالای مواد مغذی و آنتی اکسیدان های موجود در هسته پاپایا می توانند خاصیت ضد سرطانی داشته باشند.

یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داده که عصاره هسته پاپایا به کاهش التهاب و محافظت در برابر رشد سرطان کمک می کند.

به طور مشابه، یک آزمایش دیگر نشان داده که هسته سیاه پاپایا در کاهش رشد سلول های سرطانی پروستات موثر است.

5. سلامت دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در دانه های پاپایا از طریق دستگاه گوارش خود را بدون هضم حرکت می دهند و به بهبود حرکات روده و افزایش حجم مدفوع کمک می کنند.

در حقیقت، یک بررسی از پنج مطالعه نشان داده که افزایش فیبر در افزایش دفعات مدفوع در افراد مبتلا به یبوست موثر است.

مطالعات نشان می دهد که فیبر غذایی ممکن است خطر ابتلا به بیماری التهابی روده را کاهش دهد، علائم بواسیر را برطرف کرده و از ایجاد زخم روده جلوگیری کند.

6. درمان سیروز کبد

سیروز کبدی نوعی بیماری است که معمولا در اثر مصرف زیاد الکل در طی سال های متمادی ایجاد می شود، در اثر این بیماری کبد کوچک و سفت می شود. در این حالت از بین بردن سموم از بدن مختل شده و احتمال ابتلا به بیماری ها افزایش می یابد.

دانه های پاپایا اغلب به عنوان یک درمان طبیعی موثر برای سیروز کبدی و سم زدایی کلی کبد استفاده می شوند.

روش توصیه شده این است که حدود ده دانه خشک شده پاپایا را به صورت پودر در آورده و با یک قاشق غذا خوری آب لیمو ترش تازه و یک لیوان آب ترکیب کنید.

این نوشیدنی را به مدت دو ماه و دو بار در روز استفاده کنید تا بیماری درمان شود.

عوارض و مضرات هسته پاپایا

باعث کاهش باروری می شوند

در برخی مطالعات حیوانی مشخص شده که هسته پاپایا باعث کاهش باروری می شود.

یک مطالعه نشان داده که تجویز دوز های زیاد عصاره دانه پاپایا به میمون ها باعث ایجاد بیماری به نام آزواسپرمی می شود که با کمبود اسپرم در مایع منی مشخص می شود.

یک مطالعه بر روی موش ها نشان داده که عصاره هسته پاپایا تعداد اسپرم و تحرک اسپرم را کاهش می دهد. جالب است که محققان دریافتند که این تغییرات در مدت 45 روز پس از متوقف کردن درمان معکوس شدند.

توجه داشته باشید که این مطالعات بر روی دوز های بسیار بالای دانه پاپایا صورت گرفته اند.

مسمومیت

دانه های پاپایا حاوی ایزوتیووسیانات بنزیل است، ترکیبی که زیاده روی در مصرف آن می توان اثرات سمی بر سلول های سالم داشته باشد.

بارداری و شیردهی

هنوز اطلاعات دقیقی از اثر دانه های پاپایا بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف آن جدا اجتناب کنند.

تداخل دارویی

دانه های پاپایا ممکن است با برخی دارو های رقیق کننده خون مانند وارفارین تداخل دارویی داشته باشند.

در ادامه بخوانید : خواص هسته انگور

منبع : healthlinesuperfoodprofiles

فال حافظ کوکا