میوه اوگلی چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟

عکس میوه اوگلی
فواید میوه اوگلی

میوه اوگلی که به نام تنجلوی جامائیکایی هم شناخته می شود یکی از انواع مرکبات حاصل پیوند نارنگی یا پرتقال و گریپ فروت و بومی جامائیکاست.

میوه اوگلی از گریپ فروت بزرگتر است، پوستی ضخیم، زبر و سبز مایل به زرد دارد، گوشت آن به رنگ نارنجی است، مزه ی ای شیرین و طعمی مانند گریپ فروت، پرتقال و نارنگی دارد.

میوه اوگلی سرشار از آنتی اکسیدان ها، فلاونوئید ها، فولات، ویتامین C، کلسیم، پتاسیم، لیمونن و فیبر است.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمام فواید میوه اوگلی برای سلامتی بدن و طریقه خوردن آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی میوه اوگلی برای بدن

1. لاغری و کاهش وزن

میوه اوگلی بسیار کم کالری است و به دلیل مقادیر بالای فیبری که دارد با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود.

گفته می شود که مصرف مرکبات از جمله میوه اوگلی خطر اضافه وزن و چاقی را کاهش می دهد.

2. منبع آنتی اکسیدان ها

میوه اوگلی حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید هاست که به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهند.

همچنین اوگلی به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها دارای خواص ضد التهابی قوی است و خطر ابتلا به التهاب مزمن که عامل دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است را کاهش می دهد.

3. تقویت سیستم ایمنی بدن

میوه اوگلی مانند انواع دیگر مرکبات به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C که دارد با افزایش تولید گلبول های سفید خون به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری ها را کاهش می دهد.

4. قند خون و دیابت

میوه اوگلی کم کالری است، فیبر زیادی دارد، چربی و کلسترول نداشته و شاخص گلیسمی آن پایین است به همین دلیل می تواند باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت شود.

همچنین مقادیر قابل توجه پکتین موجود در میوه اوگلی برای کاهش علائم دیابت نوع II مفید می باشند.

5. سلامت قلب

میوه اوگلی حاوی مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان هاست که به سلامت قلب کمک می کنند؛

کلسترول خون : مقادیر بالای پکتین موجود در میوه اوگلی باعث کاهش کلسترول بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

فشار خون : مقادیر بالای فیبر موجود در میوه اوگلی به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به سندروم متابولیک و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

6. سرطان

آنتی اکسیدان های موجود در میوه اوگلی به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.

پکتین موجود در میوه اوگلی در شرایط خاص باعث آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلول) در سلول های سرطانی روده بزرگ می شود.

میوه اوگلی همچنین حاوی کومارین است، یک ترکیب شیمیایی است که به عنوان جایگزینی برای شیمی درمانی مورد مطالعه قرار گرفته است.

همچنین ترپن های موجود در میوه اوگلی تومور های بدخیم پستان و لوزالمعده را درمان می کنند.

7. دفع سنگ کلیه و سنگ های صفراوی

ترپن های موجود در میوه اوگلی توانایی حل کردن سنگ های کیسه صفرا و کلیه را دارند و به این ترتیب باعث درمان طبیعی سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا می شوند.

خواص میوه اوگلی برای پوست و مو

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در مویه اوگلی برای سلامت پوست صورت و موی سر مفید هستند.

عوارض و مضرات میوه اوگلی

تداخل دارویی

میوه اوگلی به دلیل وجود ترکیبات قدرتمندی به نام کومارین ممکن است با چندین داروی خاص از جمله دارو های بیماری های قلبی و دارو های ضد اضطراب تداخل دارویی ایجاد کند.

نحوه خوردن میوه اوگلی

قبل از رسیدن، میوه های اوگلی دارای پوستی سبز مایل به زرد است با این حال، بیشتر گونه ها هنگام رسیدن به رنگ نارنجی در می آیند و برخی دیگر پس از رسیدن به رنگ زرد روشن یا سبز روشن دیده می شوند.

میوه اوگلی را درست مانند سایر مرکبات از جمله پرتقال پوست بکنید (توجه داشته باشید که پوست میوه اوگلی از مرکبات دیگر سفت تر است)، حبه حبه کرده و بخورید.

همچنین می توان میوه اوگلی را مانند گریپ فروت از وسط به دو نیم تقسیم کرد و با قاشق گوشت درون آن را استفاده کرد.

طریقه مصرف میوه اوگلی

میوه اوگلی را می توان به تنهایی به عنوان میان وعده استفاده کرد یا از آن برای تهیه انواع سالاد سبزیجات، سالاد میوه، دسر، اسموتی و آبمیوه های طبیعی استفاده کرد.

ارزش غذایی میوه اوگلی (100 گرم)

  • کالری : 47
  • چربی : 0 گرم
  • کربوهیدرات : 12 گرم
  • پروتئین : 1 گرم
  • فیبر : 2 گرم

در ادامه بخوانید : خواص کامکوات چیست؟

منابع : healthlinedraxe