خواص منگوستین؛ 20 خاصیت بی نظیر ترگیل و نحوه خوردن آن

خواص منگوستین یا ترگیل
خواص منگوستین یا ترگیل

منگوستین چیست؟

منگوستین یا ترگیل یکی از انواع میوه های گرمسیری بومی مالزی، تایلند، اندونزی و جنوب هند است. گرد و کوچک به اندازه ی یک توپ تنیس بوده که به رنگ بنفش تیره یا بنفش مایل به قرمز دیده می شود. قسمت خوراکی آن نرم و سفید رنگ بوده و می تواند بدون دانه یا دارای 5 دانه باشد.

این میوه استوایی و خوشمزه، غنی از آنتی اکسیدان بوده که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد، برای درمان اسهال خونی مفید بوده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید میوه و پوست منگوستین، چگونگی پوست کندن و نحوه استفاده از آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص منگوستین برای پوست و مو

1. آکنه و جوش صورت

منگوستین دارای خواص ضد باکتری طبیعی است که با کاهش باکتری های عامل جوش، باعث درمان آکنه و جوش صورت می شود.

2. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در منگوستین به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک به جوان سازی پوست صورت کمک می کنند.

3. درمان اگزما

منگوستین دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتری طبیعی بوده و برای پیشگیری و درمان بیماری های پوستی مانند اگزما وخارش ناشی از آن مفید می باشد.

4. درمان سریع زخم های پوستی

دمنوش برگ و پوست میوه منگوستین به دلیل خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی که دارد به ضد عفونی شدن زخم های پوستی کمک کرده و باعث درمان سریع تر آن ها می شود.

5. درمان ریزش مو

پوست میوه منگوستین دارای خواص مرطوب کنندگی طبیعی است که به آب رسانی مو ها کمک کرده و ریزش مو را درمان می کند.

فواید دارویی و درمانی منگوستین برای بدن

عکس درخت میوه منگوستین
عکس درخت میوه منگوستین

6. سرطان

تحقیقات نشان می دهد که مقادیر بالای زانتون های موجود در منگوستین دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی طبیعی بوده که به کاهش رشد سلول های سرطانی به ویژه سرطان سینه، پروستات، پوست و کولون کمک می کند.

7. درمان اسهال خونی

میوه و پوست منگوستین در طب سنتی برای پیشگیری و درمان اسهال و اسهال خونی در کودکان و بزرگسالان  استفاده می شود.

8. یبوست

مقادیر قابل توجه فیبر موجود در منگوستین به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

9. ضد التهاب طبیعی

منگوستین دارای خواص ضد التهاب طبیعی است و با جلوگیری از آزاد شدن هیستامین و پروستاگلاندین در بدن، خطر ابتلا به بیماری های التهابی را کاهش می دهد.

10. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های موجود در میوه منگوستین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا و بیماری های عفونی را کاهش می دهد.

11. بیماری سل

میوه منگوستین به دلیل خواص ضد میکروبی قوی که دارد و همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به بیماری سل را کاهش می دهد.

12. سندروم پیش از قاعدگی

ریشه گیاه مانگوستین به تنظیم چرخه قاعدگی کمک کرده و برای پیشگیری و درمان سندروم پیش از قاعدگی و علائم آن مفید می باشد.

13. سلامت قلب

مطالعات نشان می دهد که مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در منگوستین به سلامت قلب کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.

14. فشار خون

مقادیر بالای مس، پتاسیم، منگنز و منیزیم موجود در منگوستین به کاهش فشار خون بالا و تپش قلب کمک می کنند.

15. کلسترول خون

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در میوه منگوستین برای کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون مفید می باشند.

16. دیابت و قند خون

برخی مطالعات نشان داده که رانتون های موجود در منگوستین مقاومت به انسولین را بهبود بخشیده و به مدیریت و کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

17. لاغری و کاهش وزن

منگوستین کالری پایینی دارد و مقادیر بالای مواد مغذی و فیبر موجود در این میوه استوایی به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شوند.

18. چشم

مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین C موجود در منگوستین به تقویت بینایی کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری آب مروارید را کاهش می دهد.

19. سلامت لثه ها

در طب سنتی از میوه منگوستین به عنوان یک دهانشویه استفاده می شود که به سلامت لثه ها کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های لثه را کاهش می دهد.

20. کم خونی

مقادیر بالای ویتامین ها و مواد معدنی موجود در منگوستین به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و با افزایش تولید گلبول های قرمز برای درمان کم خونی مفید است.

عوارض و مضرات منگوستین

دوران بارداری و شیردهی

متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف میوه منگوستین اجتناب کنند چون ممکن است باعث آسیب به جنین شود.

آلرژی و حساسیت

میوه منگوستین در برخی افراد ممکن است باعث ایجاد واکنش های آلرژیک و حساسیت شود.

طبع منگوستین

منگوستین حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها، پلی فنول ها، ویتامین A، ویتامین B6، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، فولات، ویتامین C، پتاسیم، روی،کلسیم، منیزیم، سدیم، فسفر، کاروتن و کریپتوکسانتین است.

استفاده از میوه منگوستین

میوه تازه منگوستین را برای تهیه آب منگوستین، انواع آبمیوه، اسموتی، دسر، مربا و چای و دمنوش منگوستین استفاده می کنند.

شاخه های نازک درخت منگوستین را برای تهیه خلال دندان به کار می برند.

چوب درخت منگوستین را برای ساختن مبلمان استفاده می کنند.

نحوه پوست کندن و خوردن میوه منگوستین

میوه منگوستین را به صورت عمودی بر روی تخته برش بگذارید، یک چاقوی تیز را در قسمت وسط میوه قرار دهید و شیاری به عمق 1 سانتیمتر در داخل پوست سفت آن ایجاد کنید.

منگوستین را به صورت عمودی بر روی تخته برش بگذارید
منگوستین را به صورت عمودی بر روی تخته برش بگذارید

حالا یک دایره ی کامل دور تا دور پوست منگوستین ایجاد کنید و سپس به آرامی قسمت بالایی را از میوه جدا کنید تا گوشت سفید و خوراکی آن پیدا شود.

با استفاده از چاقو یک برش به عمق 1 سانتیمتر در پوست ایجاد کنید
با استفاده از چاقو یک برش به عمق 1 سانتیمتر در پوست ایجاد کنید
پوست منگوستین را به صورت یک دایره ی کامل برش دهید
پوست منگوستین را به صورت یک دایره ی کامل برش دهید

با استفاده از یک چنگال گوشت را از دو پوسته میوه جدا کرده و استفاده کنید.

گوشت سفید میوه را با استفاده از چنگال به طور کامل از پوست جدا کنید
گوشت سفید میوه را با استفاده از چنگال به طور کامل از پوست جدا کنید

ارزش غذایی منگوستین (100 گرم)

  • کالری : 73
  • چربی : 0.6 گرم
  • کربوهیدرات : 18 گرم
  • پروتئین : 0.4 گرم
  • فیبر : 1.8 گرم

منابع : organicfactsstylecraze