خواص روغن سبوس برنج برای سلامتی و پوست و مو + طرز تهیه

خواص روغن سبوس برنج
خواص روغن سبوس برنج

روغن سبوس برنج در واقع روغن استخراج شده از جوانه و پوست برنج است که حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است و باعث کاهش کلسترول بالای خون می شود، فشار خون بالا را درمان می کند و برای جلوگیری از علائم یائسگی مفید می باشد.

در ادامه همراه ما باشید تا با خواص روغن سبوس برنج برای پوست صورت، موهای سر، سلامتی بدن و روش تهیه آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص روغن سبوس برنج برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ویتامین E و اسکوالن موجود در روغن سبوس برنج به کاهش چین و چروک صورت و چروک زیر چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

2. درمان آکنه و جوش صورت

روغن سبوس برنج حاوی اسید اولئیک و اسید لینولئیک می باشد؛ افرادی که دچار آکنه و جوش صورت می شوند معمولا دچار کمبود اسید لینولئیک هستند به همین دلیل استفاده از روغن سبوس برنج به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند.

3. درمان اگزما

روغن سبوس برنج یک مرطوب کننده طبیعی است که به درمان پوست خشک و بیماری اگزما کمک می کند.

4. تقویت و افزایش رشد مو

مطالعات نشان داده که اسید لینولئیک و آنتی اکسیدان ارزیانول موجود در روغن سبوس برنج باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

5. درمان شوره سر

روغن سبوس برنج حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست که خواص ضد التهابی دارند و به درمان شوره سر کمک می کنند.

6. درمان ریزش مو

مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در روغن سبوس برنج باعث تقویت فولیکول های مو شده و ریزش مو را درمان می کند.

فواید دارویی و درمان روغن سبوس برنج برای بدن

7. درمان علائم یائسگی

تحقیقات در ژاپن نشان می دهد که اگر زنان روغن سبوس برنج را به رژیم غذایی خود اضافه کنند، علائم یائسگی در آن ها درمان می شود؛ مقادیر بالای آنتی اکسیدان ارزیانول موجود در روغن سبوس برنج به کاهش علائم یائسگی و درمان گر گرفتگی کمک می کند.

8. یبوست

فیبر موجود در روغن سبوس برنج به بهبود حرکات روده کمک کرده و به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.

9. دیابت و قند خون

یک مطالعه نشان داده که مصرف روغن سبوس برنج تا 30 درصد باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود.

10. کلسترول خون و قلب

روغن سبوس برنج حاوی مقادیر متعادلی از چربی های غیر اشباع و چربی های اشباع می باشد. انجمن قلب آمریکا و سازمان بهداشت جهانی (WHO) روغن سبوس برنج را به عنوان بهترین گزینه برای کاهش کلسترول بالای خون معرفی کرده اند.

تحقیقات نشان داده که روغن سبوس برنج به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ارزیانول که دارد، باعث کاهش جذب کلسترول در بدن شده و به کاهش کلسترول بالای خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

11. فشار خون

گفته می شود که روغن سبوس برنج به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، یکی از بهترین روغن های گیاهی برای کاهش فشار خون بالا می باشد.

12. سرطان

روغن سبوس برنج یک منبع غنی از آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ویتامین E است که رادیکال های آزاد در بدن را خنثی کرده و خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش می دهد.

13. آلرژی و حساسیت

روغن سبوس برنج هنگام پخت و پز هیچ واکنش های آلرژیک ایجاد نمی کند و همچنین می تواند از ابتلا به آلرژی و حساسیت در افراد جلوگیری کند.

14. لاغری و کاهش وزن

گرچه روغن سبوس برنج کالری بالایی دارد اما مطالعات نشان داده که پخت و پز با آن، تا 20 درصد جذب روغن را کاهش می دهد و همین می تواند باعث کاهش کالری مصرفی و در نتیجه لاغری و کاهش وزن افراد شود.

گفته می شود که روغن سبوس برنج به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.

15. سنگ کلیه

روغن سبوس برنج جذب کلسیم از روده ها را کاهش داده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهد.

عوارض و مضرات روغن سبوس برنج

جنین و زنان باردار

هنوز اطلاعات دقیقی از تاثیر روغن سبوس برنج بر روی جنین و زنان در دوران بارداری گزارش نشده به همین دلیل توصیه می کنیم که قبل از مصرف این روغن با پزشک خود مشورت کنید.

چاقی و افزایش وزن

زیاده روی در مصرف روغن سبوس برنج باعث افزایش کالری مصرفی روزانه شده و می تواند باعث چاقی و افزایش وزن شود.

طبع روغن سبوس برنج

طبیعت روغن سبوس برنج معتدل می باشد. روغن سبوس برنج سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند توکوفرول ها، توکوترنول ها، گاما اوریزانول، فیتواسترول ها، پلی فنل ها و اسکوالن، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B5، ویتامین B6، ویتامین E، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، منگنز و سلنیوم است.

طرز تهیه روغن سبوس برنج

روغن سبوس برنج را از جوانه و پوسته قهوه ای برنج در کارخانه تهیه می کنند؛ سبوس برنج یا آرد سبوس برنج را کاملا تمیز می کنند، آن را تحت فشار و حرارت بالا قرار می دهند تا روغن به دست آید. این روغن را با استفاده از یک حلال (هگزان یا دی لیمونن) جدا کرده و پس از موم زدایی، روغن سبوس برنج آماده می شود.

روغن سبوس برنج به رنگ زرد بوده و طعم ملایم و مطبوعی دارد و اگر در جای خشک و خنک باشد می توان تا دو سال آن را نگه داشت.

روغن سبوس برنج دارای نقطه دود بالا است؛ گفته می شود که نقطه دود روغن سبوس برنج تا 254 درجه سانتیگراد (490 درجه فارنهایت) می رسد و به همین دلیل است که این روغن، به عنوان یکی از بهترین روغن های سرخ کردنی معرفی شده که کیفیت مواد غذایی را در دما های بالا هم حفظ می کند.

ارزش غذایی روغن سبوس برنج (100 گرم)

  • کالری : 884
  • چربی : 100 گرم

منابع : organicfactsstylecraze