خواص رامبوتان؛ 15 خاصیت دارویی میوه رامبوتان و نحوه خوردن آن

خواص درمانی میوه رامبوتان
خواص درمانی میوه رامبوتان

رامبوتان که به نام های میوه تاژین یا مژکی هم شناخته می شود یکی از انواع میوه های عجیب و غریب گرمسیری و بومی اندونزی است که گرد و گاهی بیضی شکل بوده و پوستی قرمز یا قهوه ای روشن و پوشیده از مژک یا رشته های مو مانند دارد.

درون پوسته آن گوشت خوراکی میوه که شفاف و ترد و به رنگ سفید و گاهی مایل به صورتی که طعمی ترش و شیرین دارد، قرار گرفته است. هسته ی این میوه قهوه ای رنگ و سمی می باشد.

این میوه استوایی سرشار از مواد مغذی است که به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، برای پیشگیری و درمان دیابت مفید بوده و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید میوه رامبوتان برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

خواص رامبوتان برای پوست و مو

1. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در رامبوتان به افزایش تولید کلاژن پوست کمک کرده و با کاهش چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

2. درمان شوره سر

رامبوتان دارای خواص ضد میکروبی قوی است که به پیشگیری و درمان شوره مو کمک می کند.

3. درمان ریزش مو

مس موجود در در رامبوتان به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکول ها باعث درمان ریزش مو می شود. پروتئین موجود در این میوه شگفت انگیز به تقویت ریشه های مو کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی رامبوتان برای بدن

فواید دارویی رامبوتان یا مژکی
فواید دارویی رامبوتان یا مژکی

4. سرطان

مقادیر بالای انواع آنتی اکسیدان های موجود در میوه رامبوتان به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با جلوگیری از استرس اکسیداتیو و محافظت از سلول ها در برابر آسیب، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند.

5. دیابت و قند خون

رامبوتان حاوی مقادیر قابل توجه فیبر است که به جذب سریع تر قند در جریان خون کمک کرده و به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک می کند.

برخی تحقیقات نشان داده که مواد مغذی موجود در میوه رامبوتان به کاهش سطح قند خون ناشتا کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد، همچنین عصاره پوست رامبوتان برای کاهش میزان قند خون موثر می باشد.

6. معده و دستگاه گوارش

مقادیر بالای فیبر موجود در رامبوتان به بهبود هضم غذا کمک می کند، رفلاکس اسیدی معده را کاهش می دهد، زخم معده را درمان کرده و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.

7. یبوست و اسهال

فیبر موجود در رامبوتان به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید یا بواسیر و دیورتیکولیت مفید است.

در طب سنتی از میوه رامبوتان برای پیشگیری و درمان اسهال استفاده می شود.

8. پوکی استخوان

مقادیر قابل توجه منگنز موجود در رامبوتان به تشکیل استخوان های سالم کمک کرده و با افزایش تراکم معدنی استخوان ها، خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را کاهش می دهد.

9. ضد میکروب طبیعی

رامبوتان دارای خواص ضد میکروبی طبیعی است؛ تحقیقات نشان داده که عصاره پوست میوه مژکی از رشد باکتری های استرپتوکوک پیتوژنز و استافیلوکوک اورئوس جلوگیری کرده و خطر ابتلا به عفونت و بیماری ها را کاهش می دهد.

10. تقویت سیستم ایمنی بدن

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در میوه رامبوتان به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری مزمن را کاهش می دهد.

11. کلسترول خون و قلب

فیبر موجود در رامبوتان به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.

12. درمان کم خونی

مقادیر بالای آهن و مس موجود در رامبوتان به افزایش تعداد گلبول های قرمز خون کمک کرده و با بهبود گردش خون در بدن باعث درمان کم خونی می شوند.

13. افزایش باروری مردان

در طب سنتی از میوه رامبوتان برای بهبود کیفیت اسپرم، درمان ناتوانی جنسی و افزایش باروری مردان استفاده می شود.

14. لاغری و کاهش وزن

میوه رامبوتان (نه کنسرو آن) به دلیل مقادیر بالای آب و فیبر که دارد به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن می شود.

عوارض و مضرات رامبوتان

آلرژی و حساسیت

برخی افراد ممکن است به رامبوتان آلرژی و حساسیت داشته باشند که علائم آن با تاول، خارش، بثورات یا قرمزی پوست مشخص می شود.

چاقی و افزایش وزن

میوه رامبوتان کنسرو شده دارای کالری و قند بالایی است و زیاده روی در مصرف آن خطر چاقی و افزایش وزن را افزایش می دهد.

مسمومیت

هسته یا دانه رامبوتان سمی است و به دلیل مقادیر بالای ساپونین ها که دارد می تواند باعث مسمومیت در افراد شود.

طبع رامبوتان

عکس درخت رامبوتان
عکس درخت رامبوتان

رامبوتان (به انگلیسی : Rambutan با نام علمی : Nephelium lapcapum) یا میوه مژکی سرشار از آنتی اکسیدان هایی از جمله کاروتن، زانتوفیل، تانن و فنل، نیاسین، فولات، ویتامین C، منگنز، کلسیم، آهن، منیزیم و فیبر است.

درخت رامبوتان دوبار در سال میوه می دهد و هر درخت می تواند تا 6000 میوه رامبوتان را تولید کند. امروزه تایلند، اندونزی و مالزی بزرگترین تولید کننده رامبوتان در جهان هستند.

نحوه پوست کندن و خوردن میوه رامبوتان

در مرحله ی اول یک رامبوتان رسیده که به رنگ قرمز بوده و مژه های آن سبز است را انتخاب کرده و خوب بشویید.

رامبوتان رسیده که به رنگ قرمز با مژه های سبز است را انتخاب کنید
رامبوتان رسیده که به رنگ قرمز با مژه های سبز است را انتخاب کنید

رامبوتان را بر روی یک تخته برش قرار دهید و با یک چاقوی تیز به صورت عمودی یک برش کم عمق از بالا تا پایین در پوست آن ایجاد کنید.

یک از بالا تا پایین برش بر روی پوست رامبوتان ایجاد کنید
یک از بالا تا پایین برش بر روی پوست رامبوتان ایجاد کنید

پوست را به آرامی فشار دهید تا از دو طرف باز شود و گوشت آن بیرون بیاید، حالا آن را استفاده کنید اما هسته آن را حتما در بیاورید چون سمی است.

پوست رامبوتان را از دو طرف فشار دهید تا گوشت سفید آن بیرون بیاید
پوست رامبوتان را از دو طرف فشار دهید تا گوشت سفید آن بیرون بیاید

طریقه مصرف رامبوتان

رامبوتان را به صورت خام و پخته شده برای تهیه انواع دسر ها، کیک، کوکی، کلوچه، اسموتی، سس و سالاد میوه استفاده می کنند.

ارزش غذایی رامبوتان (100 گرم کنسرو شده)

  • کالری : 82
  • چربی : 0.2 گرم
  • کربوهیدرات : 21 گرم
  • پروتئین : 0.7 گرم
  • فیبر : 0.9 گرم

منابع : draxestylecraze


خانم های یزدی کلیک کنن