خواص دارویی میوه خارگیل برای سلامتی

خواص خارگیل یا دوریان
خواص خارگیل

خارگیل چیست؟

خارگیل، دریان یا دوریان (نام علمی : Durio zibethinus) که به عنوان پادشاه میوه ها شناخته می شود، میوه ی بومی اندونزی، مالرزی و برونئی به شکل گرد یا کشیده است، پوست آن به رنگ سبز و قهوه ای و پوشیده از خار دیده می شود، گوشت این میوه خارق العاده زرد رنگ بوده و بویی تند و شدید (گاهی نامطبوع) دارد.

تایلند بزرگترین صادر کننده دوریان در جهان است. خارگیل سرشار از ویتامین A، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، منگنز، منیزیم، روی، فسفر، آهن، مس، فیبر و پروتئین است.

در ادامه همراه کوکا باشید تا با تمامی فواید میوه خارگیل برای سلامتی بدن و نحوه مصرف آن بیشتر آشنا شوید؛

فواید دارویی و درمانی خارگیل برای سلامتی

1. افزایش انرژی بدن

میوه خارگیل یک منبع غنی از کربوهیدرات است که به عنوان سوخت استفاده شده و به افزایش انرژی روزانه بدن کمک می کند. خارگیل به عنوان یکی از بهترین میوه های انرژی زا برای ورزشکاران و بدنسازان در نظر گرفته می شود.

2. درمان افسردگی

مطالعات نشان داده که مقادیر بالای ویتامین B6 موجود در میوه دوریان به افزایش سروتونین خون کمک کرده و برای پیشگیری و درمان استرس، اضطراب و افسردگی مفید می باشد.

3. استخوان ها و دندان ها

مقادیر بالای کلسیم، پتاسیم و ویتامین های B موجود در خارگیل به بهبود سلامت استخوان ها و دندان ها کمک می کند.

4. معده و دستگاه گوارش

تیامین و نیاسین موجود در میوه خارگیل به افزایش اشتها کمک می کنند، مقادیر بالای فیبر موجود در آن به بهبود هضم غذا کمک کرده، نفخ شکم و سوزش سردل را درمان می کند و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.

5. یبوست

مقادیر بالای فیبر موجود در خارگیل به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.

6. قند خون و دیابت

منگنز موجود در خارگیل به تنظیم و حفظ سطح قند خون کمک کرده و برای افراد مبتلا به بیماری دیابت مفید می باشد.

7. فشار خون

مقادیر بالای پتاسیم موجود در میوه دوریان به کاهش فشار خون بالا در افراد کمک کرده و باعث درمان تپش قلب می شود.

8. درمان کم خونی

مقادیر بالای فولات، آهن و مس موجود در خارگیل به افزایش تعداد گلبول های قرمز خون کمک کرده و خطر ابتلا به کم خونی فقر آهن را کاهش می دهد.

9. سلامت قلب

ترکیبات آلی گوگردی موجود در خارگیل به تنظیم آنزیم های التهابی بدن کمک کرده و با کاهش التهاب خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهند.

مقادیر بالای فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در میوه خارگیل به کاهش کلسترول خون بالا کمک کرده و باعث سلامت قلب می شوند.

10. افزایش میل جنسی

در طب سنتی از دوریان برای افزایش میل جنسی استفاده می شود.

11. درمان بی خوابی شبانه

خارگیل به دلیل مقادیر بالای تریپتوفان موجود در آن به عنوان قرص خواب قوی طبیعی شناخته می شود و می تواند به درمان بی خوابی شبانه کمک کند.

در واقع تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می شود که باعث آرامش اعصاب و افزایش تولید ملاتونین شده و بی خوابی را درمان می کند.

خواص خارگیل برای پوست و مو

12. جوان سازی پوست صورت

مقادیر بالای ویتامین C موجود در میوه خارگیل به کاهش رادیکال های آزاد بدن کمک کرده و با کاهش چین و چروک باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

13. درمان ریزش مو

مقادیر بالای ویتامین C موجود در خارگیل، خطر ابتلا به پیری زودرس را کاهش می دهد. یکی از نشانه های پیری زودرس در بدن، ریزش مو است که مصرف میوه خارگیل به پیشگیری و درمان آن کمک می کند.

عوارض و مضرات خارگیل

چاقی و افزایش وزن

خارگیل کالری و چربی بالایی دارد و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش کالری مصرفی و در نتیجه چاقی و افزایش وزن می شود.

پوست خارگیل را چگونه جدا کنیم؟

1. یک برش در قسمت بالایی خارگیل ایجاد کنید

یک برش در قسمت بالایی خارگیل ایجاد کنید
یک برش در قسمت بالایی خارگیل ایجاد کنید

میوه خارگیل را بر روی تخته برش بگذارید و با یک چاقوی تیز، قسمت بالایی پوست ضخیم آن را برش دهید. یک برش به طول 10 سانتیمتر ایجاد کنید تا بتوانید پوست را با دست از میوه جدا کنید.

2. پوست را جدا کنید

پوست خارگیل را جدا کنید
پوست خارگیل را جدا کنید

با دو دست، دو طرف پوست میوه خارگیل را بگیرید و محکم بکشید تا پاره شود.

3. میوه ها را بردارید

میوه های خارگیل را بردارید
میوه های خارگیل را بردارید

با استفاده از یک قاشق یا با دست، میوه های زرد رنگ را جدا کنید و درون یک ظرف بگذارید.

4. هسته ها را از میوه ها جدا کنید

هسته ها را از میوه ها جدا کنید
هسته ها را از میوه ها جدا کنید

قبل از اینکه از میوه خارگیل استفاده کنید بهتر است هسته های آن را جدا کنید.

جالب است بدانید که در برخی از کشور های جنوب شرقی آسیا، این هسته ها را آب پز می کنند و یا به صورت بو داده مصرف می کنند.

5. قسمت های دیگر میوه را باز کنید

قسمت های دیگر میوه را باز کنید
قسمت های دیگر میوه را باز کنید

با استفاده از چاقو، بخش های خارگیل را که زیر میوه قرار گرفته بودند از وسط برش بزنید و باز کنید تا دوباره میوه هایی را به دست آورید.

میوه خارگیل را بردارید
میوه خارگیل را بردارید

این میوه ها را هم با استفاده از یک قاشق جدا کرده و درون ظرف بگذارید.

6. دست ها را بشویید

برای رفع بوی بد خارگیل دست ها را بشویید
برای رفع بوی بد خارگیل دست ها را بشویید

پوست کندن دوریان باعث بوی نامطبوع دست ها می شود، توصیه می شود که دست ها را با آب گرم و صابون خوب بشویید تا بوی بد آن ها رفع شود.

طریقه مصرف خارگیل

میوه خارگیل را به صورت خام به عنوان میان وعده و برای تهیه انواع دسر، کیک، شیرینی، بستنی، اسموتی و سس سالاد استفاده می کنند.

خارگیل پخته شده و سرخ شده را برای تهیه انواع غذا، سوپ و خوراک به کار می برند.

ارزش غذایی خارگیل (100 گرم)

  • کالری : 147
  • چربی : 5.3 گرم
  • کربوهیدرات : 27 گرم
  • پروتئین : 1.4 گرم
  • فیبر : 3.8 گرم

منابع : stylecrazelifehackthespruceeats

فال روزانه کوکا